Sabtu, 15 November 2008

95% trader loss

Tapi kenapa tak dapat?
Itulah dunia forex, bila dah berkecimpung barulah saya tahu bahawa dunia forex indah khabar dari rupa. majorit 95% trader loss akan buat perkara yang sama seperti saya buat.


Bila tengok ss orang lain hijau ratus-ratus dan kelas dibuka, ramai lah yang berminat untukmendapatkan hasil yang hijau. Padahal ada cikgu yang tak bertanggung jawab edit post-postsupaya kelihatan hijau. Anak murid pun kena tipu. Masuk kelas pun bukan murah, kurang-kurangRM400. Tapi ada gak cikgu yang bagus. Tapi kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.Bila bercerita bab loss, ramai yang beri pendapat. Ada yang kata tamak, tak jaga margin, signalfalse, teknik lari. cikgu ajar salah. kalau di ceritakan bab loss, rasanya tak habis sampai esok pun.Ramai yang suggest Money Management, main 10% dari modal. Tapi berapa ramai yang ikut?


contoh Money Management yang ada. Tapi tak kan nak dapat 10 pip jer? Kalau 1 pip 1USD oklajugak, Kalau 1 pip 1sen usd? Berapa lama saya nak kumpul?
Main 1 pip 1usd pun loss , main 1 pip 1sen usd pun loss jugak? macam mana pula?

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP