Sabtu, 15 November 2008

margin call

Akhirnya loss jugak. Ada 10k usd pun habis gak, ada 10usd pun habis gak. Lama-lama sanggup berhutang sebab forex. Hari ni untung 200usd, esok terus margin call. Macam mana tu?
Banyak trader membuat kesilapan. 95% buat kesilapan yang sama, Antaranya
1. Ramai trader suka predict bila market akan berubah arah.
2. Ramai yang suka tanggung float pip merah yang banyak, tapi bila close pip hijau yang sedikit.
3. Tidak Berdisiplin bila trade
4. Bukak post trade melebihi 10% daripada margin


Siapakah anda untuk mengetahui market akan berubah arah? Kebanyakkan trader yang rugi
adalah trader yang suka lawan arah market (Tapi mana trader tau market nak berubah arah).Satu persoalan juga.
Maka berlaku kes seperti Sell di bawah, Buy di atas. Cukup bulan terus margin call. Ramai trader buat kesilapan seperti di bawah ini. Saya percaya 95% buat kesilapan ini.

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP